04 Ιουνίου 2013

Μια ωραία πεταλούδα!

Και ήρθε η ώρα να αντικρίσω την μονάκριβή μου κόρη. Για τον κόσμο που θα ερχόταν στο νοσοκομείο ήθελα να ετοιμάσω κάτι, ένα κέρασμα. Συνήθως κερνάνε κουφετάκια αλλά εγώ δεν είμαι λάτρης. Αντίθετα, τρελαίνομαι για λουκουμάκια τριαντάφυλλο! Και γλυκά και φούξια και πασπαλισμένα με άχνη και...τέλεια!
Πώς να τα προσφέρω όμως στο χέρι σε χαρτοπετσέτα; Άρχισε λοιπόν η αναζήτηση. Ήθελα κάτι γρήγορο και εύκολο. Και πεταλουδένιο....
Βρήκα λοιπόν 2-3 παραλλαγές για πλεκτές πεταλούδες με βελονάκι και μετά από πρόβες κατέληξα στην πιο απλή (και γρήγορη). Μαλλάκια φούξια, κίτρινα, άσπρα, μπλε και μωβ άρχισαν με τρόπο μαγικό (Little Butterflies) να μεταμορφώνονται σε όμορφες πεταλούδες.



Όταν τελείωσα με το πλέξιμο αγόρασα έτοιμα πλαστικά σακουλάκια για τα τυλιγμένα σε χαρτί λουκουμάκια μου, τα τρύπησα, έβαλα από πάνω χαρτί και τα έδεσα όλα μαζί με την πεταλούδα!
Έτοιμο το κέρασμα! Πολύχρωμο, διαφορετικό και μένει και η πεταλούδα για καρφιτσούλα σε παιδική μπλουζίτσα ή κολιέ ή ότι άλλο...



















Για τα λουκουμάκια βρήκα πολλές συνταγές αλλά ακολούθησα αυτήν. Αν τα λουκουμάκια αργήσουν να καταναλωθούν ή μείνουν σε μέρος με υγρασία χρειάζονται ξανά πέρασμα από άχνη μέχρι να καλυφθεί η ροζ επιφάνεια τους πάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου